Matematik

Hjælp. differentialregning som væksthastighed

19. september 2012 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

pagve 124) En mand glemmer at trække hndbremsen og hans bil løber i frihjul ned af en lang bakke med accelerationen 0,50  m /s^2 . Den tilbagelagte vej s, som funktionen af tiden er, når vejen mles i meter og tiden i sekunder: s= f(t):= 0,25*t^2

 

c) Hvad er bilens hastighed efter 60 m?

 

For at finde bilens hastighed efter 60 meter, skal man benytte CAS-funktionen "solve", for at isolere t:

 solve(f(t)=60,t) = 120 m/s 

Men facilisten siger 7,745 m/s... 

 

HJLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Farten, v(t) = ds/dt = 0,25 * 2* t = 0,5 * t (som angivet i problemformuleringen)

s(t) = 60 = 0,25 * t2

Kan du isolere t? [ t = kvdrod(60/0,25) =  15,49 sek]

Indsæt den fundne tid t i v(t)

Dit svar (120 m/s?) er forkert. Det tyder på, at du fejlagtigt har forsøgt at løse ligningen: 60 = 0,5 * t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

benyt
                  v2 - vo2 = 2·a·Δs      med    vo = 0

                 v = (2·(0,5 m/s2)·(60 m))1/2


Skriv et svar til: Hjælp. differentialregning som væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.