Matematik

Hjælp til aflevering

19. september 2012 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er næsten færdig med min aflevering, men jeg har brug for hjælp til 2 opgaver. 

1)

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet regneforskriften:

p(h) = 226e-0,0157(h-11)

hvor h angiver højden højden (målt i km).

a) i hvilken højde er trykket 50 mb?

b) giv en beskrivelse af hvorledes trykket ændrer sig med hæjden, og inddrag tallet 226 i beskrivelsen. 

 

2) 

Givet to vektorer i planen á = (5 komma 2) og c1 = (2t komma t - 3 )                   t ∈ R (hvad betyder det?)

Hvorledes bestemmes længden af den korteste af diagonalerne i det parallelogram, der udspændes af vektor á og c2? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. a) Løs ligningen p(h) = 50

2) Hvad er c2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af DrNielsen

indsæt 50 som h. Når eksponenten giver 0 giver e0 = 1. 226 er starttrykket i 11 kilometers højde :-)

 

t ∈ R = t tilhører alle reelle tal :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal ikke beregne p(50) . Man skal løse ligningen p(h) = 50, som anført i #1 .


Svar #4
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Hov der skulle stå vektor c2*


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af FrankPoulsen (Slettet)

Hej, jeg er også i problemer angående differentialregning.

Kunne i hjælpe mig med opgaverne i den vedhæftede figur?

 

Vedhæftet fil:Figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og jeg spørger igen: Hvad er c2? Opgaven omtaler en vektor a og en vektor c1 .


Svar #8
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

#1


vektoren c2


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

b) Det er en eksponentiel funktion. Faldende med højden. 226 er startværdien i højden 11 km.

opg. 2) tegn og forbind de 2 vektorers ender og tegn parallelogram. afstandsformel eller Pythagoras.


Svar #10
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Hvor skal 50 indsættes i formlen? opgave 1


Svar #11
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Hvordan regner man a i 1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs #1. Man skal løse ligningen p(h) = 50 , dvs

226·e-0,0157(h-11) = 50


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2012 af DrNielsen

selvfølgelig --- en mindre læsefejl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

I #0 defineres en vektor a = [5 , 2] og en vektor c1 = [2t , t-3] , og der spørges til et parallelogram udspændt af vektorerne a og c2 . Mener du, at c1 og c2 er samme vektor?


Svar #15
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Kan det passe, at det skal give 9,62? :(


Svar #16
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvordan man tegner c1?


Svar #17
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

#14


?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Kan du ikke svare på mit spørgsamål, om du med c1 og c2 mener den samme vektor? Hvis ikke, så forklar hvad du mener med c2.

#15

Hvad er det svaret på? Opg 1?


Svar #19
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

#18


Nåår, min fejl. 

opgaven lyder:

 

Givet to vektorer i planen á = (5 komma 2) og ct = (2t komma t - 3 )                   t ∈ R (hvad betyder det?)

Hvorledes bestemmes længden af den korteste af diagonalerne i det parallelogram, der udspændes af vektor á og vektor c2?

 

Kan du ikke også lige hjælpe mig med 1, a. Får hele tiden forskellige facit?


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Så mener du vektor ct, ikke c2 .

I Opg 1 a løser man ligningen

226·e-0,0157(h-11) = 50 , dvs

e0,0157(h-11) = 226/50 = 4,52 , så

h = 11 + ln(4,52)/0,0157 ≈ 107km


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.