Fysik

Saturn = Solen

20. september 2012 af Sushi20 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle.

Jeg er en pige på 12 snart 13, som har fået et spørgsmål som kræver matematik!!

Jeg skulle finde hastighederne på en planet (saturn) og hastigheden på solen.

Bagefter skulle jeg finde forskellen.

Saturn =

34.697 km/t (omløb)

Solen =

220 km/s (om mælkevejen)

Jeg har fået forskellen til at være 792.000 km/t

Jeg er ikke helt sikker...

Tak på forhånd :)

Hilsen Herfra

p.s skal afleveres i morgen d. 21 september 2012.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af hesch (Slettet)

Alder: 12 snart 13,  8. klasse ? Er du startet i skolen som 4 - 5 årig ?

Når man skal måle hastighedsforskelle, må der jo være en fast reference. Jeg kan i dit spørgsmål se to referencer: Hastighed om mælkevejens centrum og hastighed om solen.

Men hvis du skal finde forskellen i hastighed om mælkevejens centrum må den jo cirka være  ± 34697km/t, altså stort set forskellen i Saturns hastighed om solen, set fra mælkevejens centrum. For at finde det nøjagtigt, skal du sammenligne Saturns banediameter om solen med solens banediameter om mælkevejens centrum:   8. klasse ??

Læs: Hvis du har skrevet opgaven korrekt af, synes jeg at det er en vrøvleopgave


Skriv et svar til: Saturn = Solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.