Matematik

Redcuere

21. september 2012 af nejvelda

Hey

Hvordan skal man reducere følgende udtryk?

1) 6*7-(-3)*2-(-4)*(-3)

2) 6(8x-7y-15)-7(7x-6y-13)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af 123434 (Slettet)

1) 6*7+3*2+(4*-3)=42+6-12=36

Husk -(-3)=3

 


Svar #2
21. september 2012 af nejvelda

Mange tak for hjælpen! :)


Svar #3
21. september 2012 af nejvelda

Nej undskyld! 1'eren skal beregnes og ikke reduceres :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2012 af 123434 (Slettet)

Den er vist beregnet.


Svar #5
21. september 2012 af nejvelda

jeps ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. september 2012 af Steffen22 (Slettet)

2) 6(8x-7y-15)-7(7x-6y-13)

     48x-42y-90-49x+42y+91
     -x+y+1


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

#6 

- 42y + 42y må da være lig 0?

og dermed -x+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2012 af Steffen22 (Slettet)

#7 

 

ups :) jeg så lidt forket


Svar #9
21. september 2012 af nejvelda

hvordan skal man så reducere denne?

x(y-z)-y(x-z)+z(x-y)

xy-zx-xy-zy-xy-yz (har ganget ind i parrentene)

skal man så tælle hvor mange man har?


Skriv et svar til: Redcuere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.