Matematik

Reducering

22. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Hej alle,

Jeg vil gerne have hjælp til at reducere udtrykket (a+2b)^2-(a+2b)(a+b)

 

Mit bud :

(a+2b)^2-(a+2b)(a+b) = 

a^2+2ab+2ab+4b^2-a^2+ab+2ab+2b^2 =

7ab+6b^2

 

Er det rigtigt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af mathon

 

 

                     (a+2b)2 - (a+2b)((a+2b) - b)  = (a+2b)2 - (a+2b)2 + (a+2b)·b = ab +2b2


Svar #2
22. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

(a+2b)2 - (a+2b)((a+2b) - b)

 

Hvor kommer det ekstra b fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2012 af mathon

   det letter beregningen at betragte

                        det sidste (a+b) som (a + 2b - b) = ((a + 2b) - b)


Svar #4
22. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Okay

Hvorfor trækkes disse to led (a+2b)^2- (a+2b)^2 fra hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2012 af mathon

 

 

                             (a+2b)2 - (a+2b)((a+2b) - b)  = (a+2b)2   -   ((a+2b)2 - (a+2b)·b) =

                                               (a+2b)2   -   ((a+2b)2 - b·(a+2b))  =       

                                               (a+2b)2   -   ((a+2b)2 - (ab+2b2))

                                               (a+2b)2   -   (a+2b)2 + (ab+2b2)

                                                ab+2b2
                    


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.