Matematik

Reducering

12. september 2005 af LarsUlri (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af at reducere denne her:

-3^2*4*(-8)^-2*(-24)^2


HJÆÆÆLP :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

-3^2*4*(-8)^(-2)*(-24)^2
= -9*4*1/(-8)^2*24^2
= -36/8^2*576
= -324

Svar #2
12. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

nej du skal ikke gøre sådan, du skal lægge eksponenterne sammen først, eller altså gå efter eksponent reglerne..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2: A'va? Hvad siger du jeg har gjort forkert?

Svar #4
12. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

hvorfor bliver -8^-2 positiv?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Og hvorfor er 2 og 2 lig 4? Fordi sådan ER det bare :)

Jeg vil skyde på, at du har indtastet det forkert på din lommeregner? ^o)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Der står heller ikke det du skriver i #4.

(-8)^-2 = (-8)^(-2) = 1/(-8)^2 = 1/8^2 = 1/64 > 0

Svar #7
12. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

okay er med nu tak :)

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.