Matematik

Løsninger til ligningssystemer

23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme ved grafisk aflæsning og beregning eventuelle løsninger til nedenstående ligningssystemer:

a) y = 1/2x - 2^y = x

b) y = 5/3x + 4^y = x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

Indsæt y = x i den sidste ligning i a) I b) indsæt y=x-4 i den sidste ligning


Svar #2
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Forstår jeg ikke :( Hvordan skal jeg indsætte y = x i opgave (a) og y = x - 4 i opgave (b)..

Det står der jo allerede? Kan du vise mig det


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2012 af peter lind

½x-2y2 = x erstat  i den y med x idet y=x


Svar #4
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Det vil sige: 

y = 1/2x - 2^y
y = 1/2x - 2(1/2)^2 eller y = 1/2x - 2^1/2??


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af peter lind

Det var y der skulle erstattes med noget ikke x


Svar #6
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Forstår jeg ikke :/

 


Svar #7
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Kan du ikke skære det lidt mere ud i pap , istedet for blot at fortælle det .. Du må undskylde jeg er lidt besværlig, men kan bedre lide at se tingene visuelt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2012 af peter lind

½x -2y2 =x du skulle erstatte y i den ligning med x så ½x-2x2=x


Svar #9
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

 y = 1/2x - 2^y = x
y = 1/2x - 2x^2 = x
y = -3(1/2)x = x 
?? er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2012 af peter lind

nej Du skal løse ligningen ½x-2x2=x. Dette er en andengradsligning


Svar #11
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Hvad med (b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2012 af peter lind

Det går på samme måde. Her skal du blot erstatte y med x-4. Har du ikke skrevet ligningen forkert op ? og for den sags skyld også den første. Du skriver i den første 2y skal det ikke være y2 ? og i b y4 i stedet for 4y


Svar #13
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Nej der skal stå 2^y  og det er ikke anden grads ligninger .. det er førstegrads..


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2012 af peter lind

Hvis det er rigtig kan ligningen kun løses ved brug af et CAS værktøj. Det bliver så hverken en lineær eller en andengradsligning men en eksponentiel ligning


Svar #15
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Tror du har fat i noget nu, da vi er igang med eksponentielle ligninger.. Hvad er det for et slags værktøj ? (CAS) så jeg kan ikke løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

En lommeregner eksempelvis :)


Svar #17
23. september 2012 af JulieGildsig (Slettet)

Kan i ikke bare sige i ikke vil hjælpe og det er det.. Nu har jeg siddet i over en time med denne her lille opgave, som sikkert er pærenem, men ingen af jer vil vise mig hvordan jeg regner de to skide øvelser :s


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. september 2012 af peter lind

Hvis det er en eksponentialligning skal du bruge et matematikprgram eller en avanceret lommeregner til at løse opgaven. Hvordan dette gøres er afhængig af hvad du præcist har.


Skriv et svar til: Løsninger til ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.