Matematik

Bestem tallet a Ligning

23. september 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her og stresser for vildt over nogle opgaver som jeg ikke kan finde nogle logisk forklaring på. 

Opgaven lyder: Bestem de tal a, for hvilke ligningen har netop en løsning, når: 

1)  x^2 + ax + 4 = 0 
2) x^2 + 3 + a = 0 


Det jo fuldstændig elendigt formuleret + der ingen fomler er! 

Et rar menneske der vil forklar hvordan man løser sådan nogle og den logisk forklaring 
Jeg ved at man skal først lige finde ud af kofficienterne osv.. men skal man bruge Diskriminant formlen eller er D = 0 (allerede regnet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

En 2.-gradsligning har netop en løsning, når dens diskriminant d er lig med 0. Bestem for hver ligning de værdier af a, for hvilke diskriminanten er lig med 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2012 af SuneChr

a optræder jo i lidt andre sammenhænge, end normalt.

1)  a2 - 4·1·4 = 0

2)  02 - 4·1·(3 + a) = 0


Svar #3
23. september 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

Skal jeg så bruge formlen: x = -b/2a 
Den står nemlig i bogen som hvis der kun er 1 løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Du skal beregne diskriminanten d for hver ligning og løse ligningen d = 0, som det er gjort for dig i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af SuneChr

# 3  Det er ikke x , du skal finde, men a.

# 2 Løs hver af ligningerne 1) og 2)


Skriv et svar til: Bestem tallet a Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.