Matematik

Spørgsmål til aflevering.

24. september 2012 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hjælpsomme venner derude.. 

 

Jeg er gået i stå i følgende opgaver, som jeg ikke helt forstår. Jeg kunne godt tænke mig, hvis der er en venlig sjæl derude, som vil forklare hvorledes man regner følgende:

 

a) for en bestemt type pølse er holdbarheden D (målt i døgn) som funktion af temperaturen T (målt i grader celcius) i fryseren givet ved D(T) = 15,71 * 0,8913r

 

- Beskriv hvilken information funktionen giver om pølsens holdbarhed, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstante, der ingår i forskriften. 

 

- Jeg kan se, at den er skrevet af formen b*ar ergo kan jeg finde vækstraten r = a -1, men hvad den beskriver er vel hvor meget holdbarheden falder...... er dog ikke helt sikker på den præcise definition. Nogen der kan hjælpe?


b) For hvilke tal k≠0 har ligningen 

kx2 + kx - 1 = 0 

netop én løsning. 

 

Jeg kan se, at det er en andengradsligning, og en andengradsligning har én løsning, når diskriminanten er lig nul.
- Hvorledes finder jeg frem til al dette i denne?

Hvad betyder ≠?

 

c) reducér udtrykket (a-b)2 + 2b(a-b) og reducer udtrykket (3x - 3y)/(x- 2xy + y2) ????? 

- jeg tænkte på, om man måske kunne sætte 3 uden for parentes i brøken ovenfor???? 

Mine svar er helt hen i vejret... hmm :)

 

 

Tak på forhånd!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

a)

D(T) eller D(r) ?

b)

Du skal løse ligningen mht. k, hvor k skal være forskelligt fra 0.

c)

Ja, det kan du godt, men du skal fortsætte den samme måde i nævneren.


Svar #2
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

hov... den er opløftet i T ikke r :) sorry


Svar #3
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Kan du uddybe svarene?


Svar #4
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Jeg forstår det ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

D(T) = 15,71 * 0,8913T

Man kan se, at a<1, må denne funktion være aftagende på omkring 11% hver gang temperatur stiger.

Du skal prøve at finde én løsning til kx2 + kx - 1 = 0, hvor k skal være forskellig fra 0.

Siger "D = 0" dig noget? (diskriminanten, læs om det).

 

 


Svar #6
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

har fundet ud af det :) k = -4. 

 

Men forstår stadig ikke helt ligningen ovenfra? 


Svar #7
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Okay... den har jeg også løst nu :D

 

 

 

Nu er mit problem bare reduceringen :) vil du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

(3x - 3y)/(x2 - 2xy + y2)

= 3(x-y) / (x-y)2 = .. ?


Svar #9
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

never mind.. har også regnet den ud vha. 2. kvadratsætning :)


Svar #10
24. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Tak for "hjælpen" alligevel.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Så du har altså ikke fået nogen hjælp? Du bør være glad for at have kæmpet med din hjerne, der ikke kan følge med de matematisk ukendte ord.


Skriv et svar til: Spørgsmål til aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.