Matematik

2b grænseværdi

13. september 2005 af n00b (Slettet)
Hej

Har et lille problem med en forholdvis nem opgave. Er bare ikke sikker på hvordan den skal laves;-).

"På figuren ses grafen for funktionen f.
Bestem deltaY for f med udgangspunkt i x0, når

x0 = 1 og h = 1"

Håber i gider hjælpe. Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Flere oplysninger, tak! Blandt andet gerne en figur, der viser grafen for f.

Svar #2
13. september 2005 af n00b (Slettet)

Da det ikke er muligt for mig, at uploade graffen, håbede jeg bare på, at jeg kunne få en forklaring til hvordan jeg skal løse den??

Hvis det er muligt??

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2005 af fixer (Slettet)

jeg kan da godt vove skindet omend du ikke har givet os en definition på hvad deltaY og h er. Så jeg er nødt til at ANTAGE hvad det er (!).

Jeg antager at du skal bestemme funktionstilvæksten (deltaY) når tilvæksten i x er h.

Såfremt det er tilfældet skal du gøre som følger:

På grafen finder du punktet x0=1 på x-aksen (den vandrette). Dernæst går du lodret op (eller ned) indtil du møder grafen og så aflæser du hvilken værdi det svarer til på y-aksen (den lodrette). Lad os kalde den Y1

Så lader du x-vokse med h=1, dvs nu er x=x0+h = 1+1 = 2. Nu gør du så nøjagtigt det samme som før og finder dermed funktionsværdien når x=2. Den kalder vi Y2.

deltaY = Y2- Y1

Svar #4
14. september 2005 af n00b (Slettet)

Mange tak skal du ha.. Det var lige hvad jeg havde brug for:-D

Skriv et svar til: 2b grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.