Matematik

Projektionsvektorens koordinater

25. september 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

A = (2 ; 4)

B = (3 ; - 5)

C = ( - 1 ; 1)

Opgaven lyder: Indtegn projektionen af CA→ (pil over CA) på CB(pil over CB). Beregn projektionsvektorens koordinater.

 

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Help!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

(CA·CB)*CB/|CB|2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af mathon

              

                            CA = [3,3]             |CA| = √(32+32) = √(18)

                            CB = [4,-6]           |CB| = √(42+(-6)2) = √(52)

                            CACB = 3·4 + 3·(-6) = 12 - 18 = -6

 

  projektionen af CACB

 

                            pCB = ((CACB)/|CB|2) · CB

                            pCB = -6/52 · [4,-6]

                            pCB = -3/26 · [4,-6]


                            pCB =  [ -6/13 ; 9/13]

 

 

 


Svar #3
25. september 2012 af Solvejens (Slettet)

Det fatter jeg ikke noget af...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af mathon

 

              ...du skal jo kende projektionsformlen

                 og kunne beregne et skalarprodukt samt vektorlængde


Skriv et svar til: Projektionsvektorens koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.