Matematik

Procent?

25. september 2012 af Jupit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder her med en opgave som at jeg ikke helt kan finde ud af. Opgaven lyder på:

Bestem hvor mange procent rumfanget af karaffel i denne serie ændres med, når højden øges med 10 procent.

Jeg har fundet forskriften til at være: V=0.1616*x^(2.9905) 

Hvordan kommer jeg videre herfra? 

Ps. jeg har vedhæftet opgaven, det er opgave 9.

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. september 2012 af Snick (Slettet)

Husk at der gælder følgende sammenhæng mellem fremskrivningsfaktorene for x og y (eller i dit tilfælde V)

FV = Fxa

Fxa√FV

Vi har af dine udregninger givet følgende forskrift

V(x) = 0.1616*x2.9905

Opgave c) Bestem hvor mange procent rumfanget af karaffel i denne serie ændres med, når højden øges med 10 procent.

Vi kender altså fremskrivningsfaktoren for højden x.

F= 1.10

Vi skal altså nu beregne FV

Da vi har både a og Fx givet kan vi sætte ind

FV = 1.102.9905 ⇔ FV = 1.3297

Når det skal omregnes til en procentvis ændring, så trækker man 1 fra og ganger med 100

Dvs. når karafflens højde øges med 10 procent, så stiger rumfanget med ca. 33%


Svar #2
25. september 2012 af Jupit (Slettet)

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.