Matematik

Vektorer

25. september 2012 af khalidamar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle huske hvordan man bestemte koordinaterne til en vektor? Spørgsmålet lyder:

I et koordinatsystem er givet punkterne A(2,1), B(3,4), C(6,-1) og D(4,2)
Bestem koordinaterne til vektorerne:

a)  Vektor AB + 3 Vektor CD.

Jeg er gået lidt i stå og kan ikke huske hvad man skulle gøre. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først koordinatsættene til vektorerne AB og CD. Benyt, at

AB = OB - OA ,

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. (Man trækker koordinatsættet for A fra koordinatsættet for B).


Svar #2
25. september 2012 af khalidamar (Slettet)

Kunne du måske vise et eksempel, er lidt forvirret nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da skåret godt ud i #1.

AB = OB - OA = [3 , 4] - [2 , 1] = [3-2 , 4-1] = [1 , 3]


Svar #4
25. september 2012 af khalidamar (Slettet)

nåååår og det samme gør jeg vel med vektor CD? 
Det er skam ikke din forklarelse der er noget i vegen med, jeg skal lige have den flere gange før jeg forstår det, men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er samme fremgangsmåde for CD .


Svar #6
25. september 2012 af khalidamar (Slettet)

Mange tak. :D


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.