Matematik

Differentialregning

13. september 2005 af waterboy16 (Slettet)
Hej

Jeg skal finde f'(x) i de følgende opgaver:

1) f(x)=kvdr(x^2 + x + 4)

2) f(x)=2*kvdr(3x+1)

Hvordan gør jeg? Det er vidst noget med en sammensat funktion!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2005 af xyz (Slettet)

den ydre differentieret, den indre lader vi stå gange den indre differentieret..

dvs.

f'(x)=2x+1/(2*kvad(x^2+x+4))

Svar #2
13. september 2005 af waterboy16 (Slettet)

ok, men hvad med nummer 2?

Svar #3
13. september 2005 af waterboy16 (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2005 af Jean

På samme måde, du skal bruge kædereglen igen!

Svar #5
13. september 2005 af waterboy16 (Slettet)

Ja, men kan ikke finde ud af den... Rodder rundt i det...

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2005 af IBM (Slettet)

f(x)=2*kvdr(3x+1)

2 er en konstant, som forbliver ved differentiering. Du skal således kun differentiere kvdr(3x+1), som består af den ydre funktion kvdr(x) og den indre funktion 3x+1. Af formlen for differentiation af sammensat funktion fås:

f'(x) = 2*(1/(2*kvdr(3x+1)))*3 = 3/(kvdr(3x+1))

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Nej, derimod

f'(x) = (2x+1)/(2*sqrt(x^2 + x + 4))

Parenteserne er _ikke_ overflødige.

//Epsilon

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.