Matematik

Tredjegradspolynomium

27. september 2012 af 1QAtion

Når man skal finde forskriften for et tredjegradspolynomium, og man har rødderne samt værdien i 0, hvad gør man så?

Er der en funktion på CAS man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

 

                     p(x) = a•(x-rod1)•(x-rod2)•(x-rod3)     

                     p(0) = a•(0-rod1)•(0-rod2)•(0-rod3)

                     p(0) = -a•rod1•rod2•rod3

 
                     a = -p(0) / (rod1•rod2•rod3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af SuneChr

a(x - x1)(x - x2)(x - x3) = 0              a ≠ 0


Svar #3
27. september 2012 af 1QAtion

Er stadig ikke helt med på hvordan det bliver en forskrift... :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#

                       p(x) = -p(0)/(r1·r2·r3) · (x - r1) · (x - r2) · (x - r3)

er da en forskrift.


Svar #5
27. september 2012 af 1QAtion

Men med ord hvad er det så man har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter, at man kan faktorisere polynomiet, når man kender dets rødder.


Svar #7
27. september 2012 af 1QAtion

Ah nu forstår jeg, tak :)


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.