Matematik
hjælp mig...please..
27. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Håber meget der er en som vil hjælpe mig med denne opgave:
(regneregler for differentialkvotienter)
Find g'(4) i hvert af følgende tilfælde
1) g(x)=(x^2) - (kvadratrod(x)) + 3
2) g(x)=(4x^2) + (kvadratrod(x))
Det er lidt sværtat skrive det op, men håber meget der er en der vil hjælpe mig...
På forhånd tak..
Hilsen Cristine
(regneregler for differentialkvotienter)
Find g'(4) i hvert af følgende tilfælde
1) g(x)=(x^2) - (kvadratrod(x)) + 3
2) g(x)=(4x^2) + (kvadratrod(x))
Det er lidt sværtat skrive det op, men håber meget der er en der vil hjælpe mig...
På forhånd tak..
Hilsen Cristine
Svar #1
27. september 2003 af MarieBS (Slettet)
Du starter med af differentiere funktionen normalt. I opg 1 får du altså først:
g(x) = (x^2) - (kvadratrod(x)) + 3 <=>
g'(x) = 2x - 1/(2*kvadratrod(x))
Du kan så sætte 4 ind:
g'(x) = 2*4 - 1/(2*kvadratrod(4)) =
8 - 1/4 = 31/4
Prøv selv at lave opgave 2.
g(x) = (x^2) - (kvadratrod(x)) + 3 <=>
g'(x) = 2x - 1/(2*kvadratrod(x))
Du kan så sætte 4 ind:
g'(x) = 2*4 - 1/(2*kvadratrod(4)) =
8 - 1/4 = 31/4
Prøv selv at lave opgave 2.
Svar #2
27. september 2003 af SP anonym (Slettet)
tusind mange tak for hjælpen...har forstået princippet i det nu..så jeg vil prøve at lave de andre.
Tak
Tak
Skriv et svar til: hjælp mig...please..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
