Matematik

Matematik - Bestemmelse

27. september 2012 af riha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg har denne opgave, som jeg ikke rigtig kan se, hvordan jeg skal lave den. Den lyder som følgende:

Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange % husradonkoncentrationen stiger med når stueradonkoncentrationen stiger med 20 %.

Sammenhængen mellem HRK(forkortet) og SRK(fork.) er givet ved

log(H) = 0,227 + 0,922 * log(S)

 

Jeg har også en anden opgave:

 

USA: bruttonationalprodukt(pr. indbygger) i 2003 = 37562 ..    Årlig vækstrate 1990-2003 = 2,1%

Kina: bruttonationalprodukt(pr. indbygger) i 2003 = 5003..       Årlig vækstrate 1990-2003 = 8,5%

 

b) bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalprodukt pr. indbygger.

 

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

H = 10log(H) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af peter lind

Tag den inverse til log på begge sider af lighedstegnet


Svar #3
27. september 2012 af riha (Slettet)

Så det kommer til at se sådan ud?:  H = 10log(0,227 + 0,922 * log(S)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af nielsenHTX

#3

nej 10log(0,227 + 0,922 * log(S))=0,227 + 0,922 * log(S) og det er den jo i hvert fald ikke.

H=100,227 + 0,922 * log(S)


Skriv et svar til: Matematik - Bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.