Matematik

Differential-og integralregning

28. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer!

 

Jeg skal finde samtlige stamfunktioner til diverse funktioner men er kørt fast ved

 

f(x)= (-2/x^8)+2x^-6

Jeg har løst den på CAS, men opgaven kræver at den løses uden CAS- jeg får et decimaltal vha CAS- hvad skal man få den til nå¨r man løser den selv?

 

 


Svar #1
28. september 2012 af CSSK (Slettet)

Det samme sker ved f(x)=x^3√x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#0..f(x)=(-2/x8)+2x-6

..F(x)=∫f(x)dx=∫((-2/x8)+2x-6)dx=-2•(-1/(7•x7))+2•(-1/5•x5)+k=-(2/(7•x7)) - (2/(5•x5))+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af mathon

 

            F(x) = ∫ -2•x-8 + 2•x-6)dx = (2/7)•x-7 - (2/5)•x-5 + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#1.. f(x)=x3•√x=x3•x1/2=x6/2•x1/2=x7/2

...F(x)=∫f(x)dx=∫(x7/2)dx=(1/(9/2))•x9/2+k=(2/9)•x9/2+k


Svar #5
28. september 2012 af CSSK (Slettet)

Tak for hjælpen

 

Vil stamfunktionen til f(x)=(2x-1)^7 være (x^2-x)^7x   ?

eller er det ikke så nemt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#5 Husk at det er en sammensat funktion

.. f(x)=(2•x-1)7

..F(x)= ∫ (2•x-1)7 dx

..Vi substituerer u=2•x-1.

..du/dx= 2 ⇔dx=(1/2)du

F(x)= (1/2)•∫ u7 du=(1/2)•(1/8)•u8+k=(1/16)•u8+k=(1/16)•(2•x-1)8+k


Skriv et svar til: Differential-og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.