Matematik

Differential-og integralregning

28. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for at finde stamfunktion til en funktion

 

f(x)=(3x^4-1)^5*x^3

Blir lidt forvirret over de mange eksponenter

 

kan noen forklare en fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af nielsenHTX

brug substitution med u=3x4-1 , du=12x3dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..F(x)=∫ (3x4+1)5•x3 dx

..Vi substituerer u=3•x4-1.

..du/dx= 12•x3 ⇔dx=1/(12•x3)du

..Nedunder ses, at x3 er gået ud med 1/x3

..F(x)=(1/12)•∫u5du=(1/12)•(1/6)•u6+k=(1/72)•u6+k=(1/72)•(3•x4-1)6+k

 

 


Svar #3
28. september 2012 af CSSK (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bliver ved med at løse opgaverne færdig i stedet for at give et vink som i #1 og så lade trådstarter prøve selv.


Skriv et svar til: Differential-og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.