Matematik

komplekse tal

28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe mig med forståelsen af komplekse tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at læse de relevante afsnit i din bog. Dette er ikke stedet til at fremkomme med færdige lærebogstekster.


Svar #2
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Nej nej.. Jeg sidder her med en specifik opgave, som jeg ikke ved om jeg har løst korrekt. 

Jeg har ikke ikke brugt nogen form for de moivre og er derfor usikker.. Kunne det være muligt at fortsætte gennem pm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formuler din opgave her sammen med din fremgangsmåde.


Svar #4
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Jeg ville helst gøre det gennem pm.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har bedre mulighed for hjælp ved at formulere opgaven her.


Svar #6
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Men kunne du ikke bare hjælpe mig gennem pm?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor kan du ikke formulere opgaven her? Det lyder som en meget omfattende opgave?


Svar #8
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Det er en aflevering. 

Jeg er ikke klar over om jeg har løst den, eller om jeg har forstået opgaven korrekt :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det drejer sig om at finde realdelen af

z = vp·eiωt ,

hvor vp = k/(1 + iωRC) , og hvor ω, t, R og C er reelle konstanter. Det er uvist, om k er reel eller kompleks. Det drejer sig om at udregne

z = k·eiωt / (1 + iωRC) = k·eiωt · (1 - iωRC) / (1 + (ωRC)2)

                                      = k·(cos(ωt) + i·sin(ωt)) · (1 - iωRC) / (1 + (ωRC)2)

                                      = k·(cos(ωt) + ωRC·sin(ωt))/(1 + (ωRC)2)

                                       + i·k·(sin(ωt) - ωRC·cos(ωt))/(1 + (ωRC)2)

Hvis k er reel, har vi så

Re(z) = k·(cos(ωt) + ωRC·sin(ωt))/(1 + (ωRC)2) . Det oplyses vist, at k = 1, så derfor er

Re(z) = cos(ωt) + ωRC·sin(ωt))/(1 + (ωRC)2


Svar #10
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

Jeg bedte ikke om løsningen, men bare om jeg havde forstået opgaven korrekt..

Jeg ville derfor gerne bede dig om at fjerne #9
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, du har forstået opgaven korrekt, derved at du skal beregne realdelen det komplekse tal z. Dit slutresultat er dog ikke helt korrekt, selv om det ikke får indflydelse på realdelen.


Svar #12
28. september 2012 af VLODE (Slettet)

I min udregning har jeg lavet en parentes fejl, hvor omega er blevet udeladt. 

Jeg vil helst gerne have at du fjerne indlægget. 

Jeg har ikke ønsket hjælpen, men kun om forståelsen er korrekt. hvilket er du har bekræftet. Ønsker derfor at du redigere indlæget, så ingen udregninger kan ses. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det lader sig ikke gøre, og det ser jeg heller ingen grund til.


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.