Matematik

y= ax+b

29. september 2012 af nicolajknudsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

i år 2010 var der 11,9 mio. flyvninger over europa. I år 2020 forventes dette tal at være vokset til 15,8. Det antages at udviklingen i antallet af flyvninger over europa kan beskrives med ret linje y= ax+b, hvor x er antal år efter 2010 og y er antal flyvininger over Europa.

A: brug oplysninger til at bestemme a og b

B: hvor mange antal flyvninger over europa vil der være i år 2015

C: hvornår vil antaller af flyvninger over europa overstige 20min, hvis udviklingen forsætter

 

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at komme i gang :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af Unglaublich (Slettet)

a)

Du har P(x1, y1) = (2010, 11900000) og Q(x2, og y2) = (2020, 15800000).

Benyt nu at a = Δy / Δx for en lineær funktion. Nu er b den eneste ubekendte i y = ax+b - løs mht. b.

b)

Fra opgave a) har du både a og b. Det vides, at x = 2015. 
Benyt disse oplysninger til at udregne antal flyvninger over Europa (dvs. bestem y).

c)

Indsæt 20 mio. på y's plads og isolér med hensyn til x i y = ax+b.
 


Svar #2
29. september 2012 af nicolajknudsen (Slettet)

Mange tak :-))


Skriv et svar til: y= ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.