Fysik

Termisk energi

29. september 2012 af Andsø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor meget is, der har temperaturen 0ºC, skal der til, for at sænke temperaturen i 0,5L cola fra 21ºC til 10ºC. Antag at colas densitet(vægtfylde) og specifikke varmekapacitet er den samme som vands.

 

Hvilken formel skal jeg benytte? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

            modtaget energi                                                     =          afgivet energi

  mis•(334 kJ/kg) + msmeltevand•(4,182 kJ/(kg·K)) • (10 K)   = (0,5 kg)•4,182 kJ/(kg·K))•(ll K)

  mis•(334 kJ/kg) + mis•(4,182 kJ/(kg·K)) • (10 K)   = (0,5 kg)•4,182 kJ/(kg·K))•(11 K)

      ((334 kJ/kg) + (41,82 kJ/kg))•mis = 23,001 kJ

      (375,82 kJ/kg)•mis = (23,001 kJ)


       mis = (23,001 kJ) /(375,82 kJ/kg)

       mis =0,061202 kg = 61,202 g


Svar #2
30. september 2012 af Andsø (Slettet)

Hvorfor 334 kJ/kg? Hvor får du det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af mathon

    

                                   334 kJ/kg er isens smeltevarme


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.