Matematik

partikulære løsning

29. september 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Normalt ved jeg godt hvordan man løser den partikulære løsning til differentialligninger, mem hvad gør man egentlig, hvis man ikke har fået angivet noget punkt?

feks. y`=13y og har den fuldstændige løsning y 0 ce^13x?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

                      dy/dx = 13y

                      (1/y)dy = 13dx

                      ∫ (1/y)dy = ∫ 13dx

                      ln|y| = 13x + ln(C)

                      |y| = C•e13x


                      y = ±C•e13x         som ikke kan bestemmes nærmere uden et fikspunkt

 


Svar #2
29. september 2012 af Bladlus (Slettet)

Tak for dit brugbare svar, mathon :)


Skriv et svar til: partikulære løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.