Matematik

potenser

29. september 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan i hjælpe mig med den her. er helt lost.

 

Potenser, Skriv brøken  6*10^-2*2^3*5^3 / 3*10^-4  på formen b*10^a


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af nielsenHTX

der gælder at am·an=am+n og at a-m=1/am det er disse regler du skal bruge


Svar #2
29. september 2012 af sexysofie (Slettet)

ja men der står jeg skal skrive på formen b*10^a

det skal jeg så gøre ved at benytte mig af de regler du har skevet eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af SuneChr

23·53 = (2·5)3

Nu er alle potensrødderne 10.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er helt korrekt. Benyt, bl.a., at 2·5 = 10 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af nielsenHTX

#2 ja det skal du,

am·an=am+n  med ord, hvis to tal ganget sammen har samme grundtal så må man lægge eksponenterne sammen. fx

52*510=52+10=512

a-m=1/am  er en definition.

 


Skriv et svar til: potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.