Matematik

-x(2-x)-3=0 ?????

29. september 2012 af soph0808 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP!! 

-x(2-x)-3=0

Jeg har fundet ud af, at x = 3, men ved bare ikke, hvordan jeg skal skrive udregningerne?!

Håber virkelig, der er nogen, der vil hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mette48 (Slettet)

gang ind i parentesen

drug formelen til løsning af 2.gradsligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af SuneChr

- 2x + x2 - 3 = 0

Ordn leddene, og løs 2´gradsligningen med diskriminant.

 


Svar #3
29. september 2012 af soph0808 (Slettet)

Hvad er en 2. gradsligning med diskriminant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2012 af SuneChr

# 3  Ligger dog på B-niveauet.

Hvordan fandt du ud af, x = 3  ?

Der er en løsning mere. (Prøv med et negativt tal)


Svar #5
29. september 2012 af soph0808 (Slettet)

Jeg prøvede mig frem med lommeregneren ...


Svar #6
29. september 2012 af soph0808 (Slettet)

Er der ikke nogen, der er søde at forklare mig, hvordan jeg regner ligningen ud som en 2. gradsligning??


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

løsningen på en andengradsligning

 

x= -b±√d/2a, hvor d = b2-4ac

 

så med din ligning er det -x(2-x)-3=0 => x2-2x-3=0

d = (-2)2-4·1·-3 = 4 + 12 = 16

x = -(-2)±√16 / 2·1 = (2±4)/2 => x= -1 ∨ x= 3


Skriv et svar til: -x(2-x)-3=0 ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.