Matematik

trigonometri

29. september 2012 af 123434 (Slettet)

Vinklen A=21 grader

Siden b=334cm

Find siden a.

334/cos(21)=357,76cm

 

Vinklen A=40 grader

Siden c=25

Find siden a

25*sin(40)=ca 16cm

 

Vinklen A=50

Siden a=20cm

Find siden c  20/sin(50)=ca 26cm

Er mine udregninger rigtige?

Tak

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af YesMe (Slettet)

Måske


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af SuneChr

# 0  Vi skal kende mindst tre stykker i en trekant for at kunne beregne de øvrige stykker.

Du skriver jo intet om, at trekanterne evt. er retvinklede.


Svar #3
30. september 2012 af 123434 (Slettet)

De er retvinklede alle sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vi skal også vide, om det er vinkel C, der er den rette vinkel. Det er den sædvanlige notation for retvinklede trekanter. Hvis det er tilfældet, er 1) forkert, og 2) og 3) er korrekte i fremgangsmåde.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.