Matematik

Løse 20=-4q+1,8Q^2

30. september 2012 af Spirk (Slettet)

Hey, jeg sidder lidt fast med et regnestykke, jeg skal finde skæringspunktet imellem en parabel og en lineær funktion.

f(x) = 80 - 20q + 1,8q^2
g(x) = 100 - 16 q

Herefter har jeg sat dem lig med hinanden og reduceret:

80 - 20q + 1,8q^2 = 100 - 16 q

20 = -4q +1,8q^2
Hvordan kommer jeg nu videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Løser det som en alm 2.gradspolynomie...

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

20 = -4q +1,8q^2

1.8q2 - 4q -20 = 0

d= b2 - 4ac = (-4)2 - 4 · 1.8 · -20 = 16 + 144 = 160

 

q = (-b ±√d) / 2a = (4 ±√160) / 3.6 =  4±12.65 = 4,62 og -2.40. Det er så dine x-værdier, y-værdierne finder du ved at indsætte dem i en af de oprindelige ligninger.


Svar #3
30. september 2012 af Spirk (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: Løse 20=-4q+1,8Q^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.