Matematik

reducere

30. september 2012 af heldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1)

Nogen der hurtig kan hjælpe med ar reducere stykket, og forklar hvordan? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

         .... gang ind i paranteserne og se, hvad der går ud med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Læs kun dette, hvis du selv har prøvet

....(2a-b)•(2a+b) -4(a+3b)2+4b•(6a-1)

    = 2a2-b2-4•(a2+2•a•3b+(3b)2) -4b+4•6•a•b

    = 4a2-b2-4a2-4•2•3•ab-4•9•b2-4b+4•6•a•b

    = -24ab-37b2-4b+4•6•a•b

    = -37b2-4b -24ab + 24ab

    = -37b2-4b


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.