Matematik

Kilometer

30. september 2012 af martin21434 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej Allesammen! I er fantastiske vis i hurtigst som mugligt kunne svare på det her.

Cirka hvor mange kilometer er der fra Gudhjem til Christiansø? 

Det er et kort jeg sidder med der i målestoksforhold 1 : 250 000 , hvordan skal jeg gøre, for jeg har målt med lineal, og der er 6,5 cm i afstand. (????)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af SuneChr

Afstanden er 250000 gange dét, den er på kortet.

250000·6,5 cm

100 000 cm = 1 km


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2012 af 1mitstudie (Slettet)

1:250000 betyder gang målet afstand med de 250000 du har målt 6,5 cm og det er så = 1625000 cm

det skal omregnes til kilometer og det gør vi to på denne måde 1625000 divideret med 100  = 16250 meter

 som vi så dividere med 1000 som så giver = 16,250 killometer

dividere med 100 fordi der er 100 cm på en meter

dividerer med 1000 fordi der  1000 meter på en kilometer.

 

PS. hvis du lige måler efter en gang till vil du finde der er 18 cm på det kort og der så i virkeligheden er 18 kilometer mellem gudhjem og christians ø

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan kan 18 cm komme til at svare til 18 km med det angivne målestoksforhold 1:250000 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ja ups der skulle ikke have stået 18 men 7,2 cm beklager

 


Skriv et svar til: Kilometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.