Matematik

Trigonometri...

30. september 2012 af Apaas (Slettet)

Vi kender  B=38º a=42 b=36,6 og c=59

 

Så vidt jeg ved så kan vi bruge cosinusrelationen: A=  36,62+592-422    /      2*36,6*59 

som giver -1,89977.......

er der en der kan regne A ud for mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kender alle tre sider, så cosinusrelationerne kan benyttes til at finde vinklerne. Benyt parenteser.

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

Du har ikke beregnet cos(A) korrekt.


Svar #2
30. september 2012 af Apaas (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Kan det passe at vinkel A giver ca 45 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2012 af mathon

 

                                     A giver 44,94º


Skriv et svar til: Trigonometri...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.