Matematik

Grafregner til eksamen?

01. oktober 2012 af mangoo6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg går på htx, hvor jeg har matematik på B-niveu.

- Jeg er i tvivl om jeg må bruge grafregner til at regne afleveringer med 3 ligninger med 3 ubekendte.

Min lærer påstår at jeg skal regne det manuelt, men jeg mener ikke det skulle være noget problem at bruge grafregner til beregningen.

Opgaven lyder således:

For en parabel kendes følgende 3 punkter:
A(-13,7; -5), B(-8; -15,5) og C(6; 20,7)

a) Beregn parablens regneforskrift

Udfra dette har jeg opstillet 3 ligninger med 3 ubekendte.

Derefter har jeg tastet de 3 ligninger med 3 ubekendte ind på min grafregner for at få de endelige facit værdier.

Jeg fik denne kommanter til opgaven:

"Løsning skulle findes ved beregning ikke ved hjælp af grafregner"

Kan det virkelig passe?? Findes der et reglsæt?

 

Med venlig hilsen Sebastian


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er nok meningen, at man løse ligningssystemet i hånden, for eksempel ved at benytte substitutionsmetoden.

Man har så tre ligninger af formen

a·x12 + b·x1 + c = y1
a·x22 + b·x2 + c = y2
a·x32 + b·x3 + c = y3

Hvis man, for eksempel, trækker den sidste ligning fra hver af de to første ligninger, fremkommer et ligningssystem med to ligninger i a og b alene, som så kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Det kunne være, at din lærer måske havde en "bagtanke" med, at du skulle regne opgaven "pr. håndkraft" ??

Generelt:

Såfremt opgaven foreskriver, at den skal løses enten med eller uden hjælpemidler, skal dette følges. I en eksamenssituation vil det typisk være helt legitimt (altså i delprøven med hjælpemidler!) at benytte sig af en grafregner til at løse ligningssystemet. 


Skriv et svar til: Grafregner til eksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.