Kemi

Kemi - haster

01. oktober 2012 af studiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Er der en, der kan hjælpe mig med følgende kemi opgave:

Consider an aqueous 1.00 mol kg-1 solution of Na3PO4, a compound with useful detergent properties. Calculate the boiling point of the solution assuming that:
(a) it does not ionise at all in solution
(b) the van't Hoff factor for Na3PO4 reflects 100 % dissociation into its ions.

The 1.00 mol kg-1 solution boils at 100.83 oC at 1.0 x 105 Pa.                               

(c) Calculate the van't Hoff factor for the solute in this solution.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af kuerten15

a)

deltaTb = Kb * m

m = molalitet

Kb(vand) = 0,512 oC/m

deltaTb = 0,512 oC/m * 1,00 m = 0,512 oC

Tb (opløsning) = normal kogepunkt + deltaTb = 100 oC + 0,512 oC = 100,512 oC

 

b)

Hvis der er 100 % dissociation er i = 4, da

Na3PO4 --> 3 Na+ + PO43-

deltaTb = Kb * m

m = molalitet

m(Na3PO4(aq)) = 4 * m = 4,00 m

Kb(vand) = 0,512 oC/m

deltaTb = 0,512 oC/m * 4,00 m = 2,048 oC

Tb (opløsning) = normal kogepunkt + deltaTb = 100 oC + 2,048 oC = 102,048 oC

 

c)

Går ud fra, at det er det osmotiske tryk.

osmotisk tryk = i * MRT; i = van't Hoffs faktor

Du omregner 1 molal Na3PO4 om til molær koncentration og isolerer "i" i ovenstårende formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2013 af blommesanne (Slettet)

Kan du evt. uddybe dit svar til c), det resultat jeg får til det er helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af kuerten15

Du skal omregne molalitet til molaritet, hvilket umiddelbart kræver densiteten. Kemi ligger lidt langt væk, så kan nok ikke være til meget mere hjælp, desværre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvilken denistet skal man have fat i ? for vand?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

fatter det ikke


Skriv et svar til: Kemi - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.