Matematik

Vektorer

02. oktober 2012 af Nikgi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave her, som jeg er helt på bar bund med, ved alle 3 delopgaver.

Håber der er nogle der kan hjælpe, opgave lyder som følgende:

I et koordinatsystem er der givet to vektorer a (2/-4) og b=(3/5)

En ret linje l har a som normalvektor og går gennem punktet P(3,1)

En ret linje m har b som retninsvektor og går gennem punktet Q(-2,-4)

a) Bestem en ligning for l

b) bestem en ligning for m

c) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m.

 

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af peter lind

Ligningen for en linje med normalvektor n som går gennem punktet P0 er (OP-OP0) =0.  OP stedvektor for et punkt på linjen


Svar #2
02. oktober 2012 af Nikgi (Slettet)

Det der forstår jeg ikke???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af peter lind

Du skal blot sætte ind i formlen. I den første opgave er n=( 2, -4) vistnok. Jeg er ikke sikker på hvad du mener med hvad a er. OP = (x,y) og OP0 = (3, 1)

 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.