Matematik

Finde koordinatsæt til en tangent.

03. oktober 2012 af drives (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

ER gået helt i stå ved denne opgave:

Grafen for f har en tangent t2 som er parallel med t
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten.

Tidligere i opgaven har jeg fundet ud af:

Parabels funktion f(x)=x3-6x+7

Bestem en ligning for tangenten t, til grafen i punktet p(1,f(1))
Dette har jeg fået til : y=5-3*x

Og så kommer denne opgave:

Grafen for f har en tangent t2 som er parallel med t
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

              t:  y = -3x + 5

Grafen for f har en tangent t2 som er parallel med t
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten.

 

              t2:  y = -3•(x-xo) + f(xo)

    hvor xo bestemmes
    af
                   f '(xo) = -3

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af mathon

        
         t2's røringspunkt er (xo,f(xo)) når f '(xo) = -3


Svar #3
03. oktober 2012 af drives (Slettet)

Kan det passe at koordinatættet er (-1,12) ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af mathon

       
                  Ja


Skriv et svar til: Finde koordinatsæt til en tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.