Matematik

Hjælp til mat

03. oktober 2012 af Kemal8240 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset med 2,58% om året. I 1950 var befolkningstallet 9,2 mio.

 

a) opstil en model, der beskriver udviklingen i Sudans befolkningstal i årene 1950-2000

 

 

opg. 7

I en prognose for udviklingen i antallet af elever i de almene gymnasier og hf benyttes modellen:

f(x) = 89000/1+0,263*e^0,211*x

hvor x er antal år efter 2005, og f(x) er antal elever.

a) bestem antallet af elever i 2010. Bestem væksthastigheden for antallet af elever i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt en eksponentiel model.

7. Beregn f(x) for det x, der svarer til år 2010. Beregn dernæst f '(x) for den samme værdi af x.


Svar #2
03. oktober 2012 af Kemal8240 (Slettet)

kan du ikke lige forklare dig lidt bedre, så det er forståeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i #1?

1. En eksponentiel model har normalt formen f(x) = b · ax . Angiv a ud fra opgavens oplysninger.

7. Til året 2010 svarer x = 2010 - 2005 = 5. Beregn derfor f(5) . Væksthastigheden i det samme år findes ved at beregne f '(5) .


Svar #4
03. oktober 2012 af Kemal8240 (Slettet)

nååå okay ;)

mange tak ;)


Skriv et svar til: Hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.