Matematik

Løsningen til kompleksetal driller

05. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal udregne udtrykket (3 - i)/(2 + i) hvor man skal bemærke konjugeringen i nævneren (har sat understreg på, fordi jeg kan ikke sætte overstreg på det).

Jeg får det så, at

(3 - i) / (2 - i)

= ([3·2 + (-i)2] / 5) + i·([3·(-i) - 2·(-i)] / 5)

= (6 + 1)/5 + i·(-i/5)

= 7/5 + 1/5

Men, jeg mener, at det ser forkert ud. Kan I hjælpe mig med at finde fejlen? Jeg har prøvet at regnet det ud forsigtigt, men min hjerne kan ikke finde den mystiske fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Mange tak for svaret.

I virkeligheden skulle der have stået, som beskrevet i #0, at

Men jeg har fundet ud af det efter din fremgangsmåde. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Løsningen til kompleksetal driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.