Matematik

Hjælp til vektor-opgaver!!

07. oktober 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Bestem med 2 decimaler vinklerne i femkanten ABCDE udspændt af punkterne
A (-3,-2), B (-4,1), C (-2,3), D (3,4) og E (4,-1).

(Du skal kun beregne A, B og C)

 

 

Punkterne A, B og C har koordinaterne A (0,3), B (3,7), C (5,-1). Bestem koordinaterne til D således, at ABCD er et parallelogram. Angiv desuden koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt M.

- Hvordan løser jeg disse to opgaver???? 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af SuneChr

1)   Benyt

cos A  =  AEAB / ( |AE|·|AB| )


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

2)

Benyt, at i et parallelogram er AD = BC , så

OD = OA + AD = OA + BC .

Endvidere, M er midtpunktet af AC, så

AM = (1/2)AC


Svar #3
07. oktober 2012 af Wihi (Slettet)

1)
Jeg startede med at finde vektorene vha. koordinatsættet. Derefter fandt jeg skalarproduktet og vektorenes længder.
Efter det  satte jeg  tallene i formlen, og fik  Vinkel A til 2,040153

Har jeg regnet det rigtigt?????


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2012 af SuneChr

cos A  =  AEAB / ( |AE|·|AB| )

cos A  =  (7 ; 1)•(- 1 ; 3) / (√50·√10)

           =  - 4 / (10·√5)

           =  (- 2·√5) / 25

      A   =  100,30o


Skriv et svar til: Hjælp til vektor-opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.