Matematik

differentialligning

07. oktober 2012 af ers (Slettet)

Hej alle, jeg kan ikke finde ud af følgende opgave. Håber i kan hjælpe.

 

Opgave:

På et gymnasium med 600 elever starter 2 af eleverne et rygte.
Med N(t) betegnes det antal elever, der til et givet tidspunkt t (målt i dage) har hørt rygtet. En model for spredningen af rygtet på gymnasiet er givet ved
N'=k*N(600-N), hvor k er en proportionalitetsfaktor. Envidere oplyses det, at N'(0)=4.

a) Forskriften for N(t): N(t)= 600/1+299e^(-0.003344*600*t)

b) Der går ca. 3,2 dage, før 400 af skolens elever har hørt rygtet.


Svar #1
07. oktober 2012 af ers (Slettet)

resultaterne er der fra en anden tråd, men hvordan man får disse resultater ved jeg ikke :P

 

På et gymnasium med 600 elever starter 2 af eleverne et rygte.
Med N(t) betegnes det antal elever, der til et givet tidspunkt t (målt i dage) har hørt rygtet. En model for spredningen af rygtet på gymnasiet er givet ved
N'=k*N(600-N), hvor k er en proportionalitetsfaktor. Envidere oplyses det, at N'(0)=4.

a) Bestem forskriften for N(t), og tegn grafen

b) Hvor lang tid går der, før 400 af skolens elever har hørt rygtet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2012 af SuneChr

Det er den logistiske ligning, som du kan finde en løsningsmodel for i bogen eller i en god formelsamling.

Løs    N(t) = 400

 

 

 


Svar #3
07. oktober 2012 af ers (Slettet)

Jeg ved godt at man skal bruge ligningen, men ved ik hvordan den udregnes :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af rikkeanhoej (Slettet)

Sidder lige nu og slåsser med denne opgave. 

Er der nogen der kan hjælpe?
Det forvirre mig en del at k er proportionalitetsfaktor. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ved, at N(0) = 2, og at N'(0) = 4 . Deraf beregnes k = 4/(2·598)  = 1/299 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2012 af rikkeanhoej (Slettet)

Mange tak! 
 


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.