Matematik

Bestem en ligning ?

10. oktober 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje m er givet ved ligningen: 4y + 2x = 8 . Bestem en ligning for den linje l, som er parallel med linjen
m og går igennem punktet (1 , −2).

Skal jeg tegne den for at se det? eller er den en måde at regne den ud på? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af nielsenHTX

4y + 2x = 8 ⇔

y=2-(1/2)*x  

funktionen er nu på formen f(x)=ax+b  

En parallel linje skal have sammen hældningens koefficient. så i den nye funktion skal a=-1/2  

brug så punktet (1,-2) til at bestemme b altså

-2=-(1/2)*1+b find b


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

4y +2x = 8

y = ( (-2x) + 8 ) / 4

y = - (1/2)x + 2

a = -(1/2)

 

P(1,-2)

-2 = -(1/2)•1 + b

Heraf isoleres b

for y = a•x+b


Skriv et svar til: Bestem en ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.