Matematik

hjælp til aflevering

10. oktober 2012 af annekrogh93 (Slettet)

En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l er bestemt ved ligningen

2x+y-6=0

Undersøg om linjen l skærer cirklen

jeg har prøvet og regnet opgaven og får følgende resultat ved hjælp af dist formlen: 

4,024922
Dvs. at d er mindre end radius, og dermed er der 2 skæringspunkter, altså at linjen l skærer i cirklen.

men... 

kan dette godt være rigtig, når denne opgave er uden hjælpemidler? der er da intet muligt menneske der ville kunne komme frem til det resultat uden lommeregner.. derfor HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af peter lind

Det kan man nemt klare uden lommeregner d=9/kvrod(5)  d2 = 81/5 =16,2 < 25 = r2

En anden mulighed er at løse ligningssystemet. Det giver en andengradligning, hvor du blot skal vise at diskriminanten er positiv


Skriv et svar til: hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.