Matematik

pyramide

10. oktober 2012 af heiner01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har en opgave som jeg på ingen måder kan løse.....

 

det eneste jeg ved om denne pyramide er at den er 146m høj. den kvadratiske  grundflade er 230m.

sandsten, P=1,5*1000

1. beregn sidekantens længde (fra et hjørne til toppen).

2.beregn længden af den linje som går fra toppen til midt på en af grundfladens sider.

3. beregn pyramidens overfladeareal.

4. beregn nogle af vinklerne i pyramiden.

5. beregn vægten af pyramiden.

 


Svar #1
10. oktober 2012 af heiner01 (Slettet)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. og 2. bestemmes ved at benytte Pythagoras et passende antal gange. Lav en skitse, så det fremgår hvordan.

3. Overfladen består af fire kongruente ligebenede trekanter.

5. Beregn pyramidens rumfang V = (1/3)·h·A , og beregn så dens masse som m = V·ρ .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

4) for at benytte pythagoras blev du opfordret til at lave en skitse. Den ene vinkel i trekanten er ret og du kender alle siderne fra 1 og 2

De 2 andre vinkler kan findes ved at bruge sin eller cos på trekantens sider.


Skriv et svar til: pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.