Matematik

√2∙x^2- √2∙x-√8=0

11. oktober 2012 af Mathiashøjer (Slettet)

Hej.

√2·x^2- √2·x-√8=0

Jeg skal på en eller anden måde have løst ligningen uden brug af lommeregner. Jeg har solvet den på lommeregneren og x=-1 eller x=2. Nogen der kan hjælpe mig med mellemregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af domperignon (Slettet)

Brug 0-reglen.


Svar #2
11. oktober 2012 af Mathiashøjer (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ja det ville jeg enlig også se regnet ud trin for trin, mellem regninger overvejlser og hele møllen , , for nok kan jeg regne den ud, men jeg er overbevist at min løsnings model er forskældig fra hvad andre gør.

Ps. min matematik lærer var Lektor Blommes ondsindet bror, der altid stod parat med en ligning som svar på et spørgsmål og aldrig en løsning!.

.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

del med √2 i alle led og du får en enkel 2.gradsligning klar til at stoppe ind i løsningsformelen

Fordi man har problemer i et fag behøver man ikke tale nedladende om sin  lærer. Det siger mest om dig selv.


Skriv et svar til: √2∙x^2- √2∙x-√8=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.