Matematik

Brøkker/ omskriv til pct

11. oktober 2012 af Alex4936 (Slettet)

Hej jeg har en matematik aflevering for til tirsdag og jeg skal til at starte på den, men jeg er lidt lost, så vis nogen kunne hjælpe lidt ville det være skyndt!:)

Jeg skal: forkorte mest muligt, "uforkortelig brøk"

1: 0,45 =

2: 0,05 =

3: 0,28

4: 30% =

5: 8% =

6: 56% =

__________________________________

Omskriv til pct:

1/2 =

1/8 =

3/5 =

4/10 =

3/5 =

1 1/10 =... tak på forhånd.. :) går i 7 klasse ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

1-3   to decimaler efter kommaet betyder at det er 100-dele

forkort derefter med 2 eller 5

4-6 % betyder pr 100 altså hundrededele

forkort med 2 eller 5

resten gang med samme tel i tæller og nævner (for oven og for neden) så nævneren bliver 100 så viser tælleren hvor mange 5 der er

 


Svar #2
11. oktober 2012 af Alex4936 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg for det til at blive en brøk opg 1 (0,45).. altså vis jeg skal forkorte 0,45 to gange bliver det så ikke 0,11 eller sådan noget...??? er ikke helt med...


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

0,45 = 45/100 = 9/20 forkortet med 5


Svar #4
11. oktober 2012 af Alex4936 (Slettet)

oooh, nu forstår jeg det tusind tak !:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Selv tak

Det er aldid rart at hjælpe en der ønsker at forstå.


Svar #6
11. oktober 2012 af Alex4936 (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Brøkker/ omskriv til pct

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.