Matematik

differentialeregning

11. oktober 2012 af interweb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået et stykke der hedder

 

f(x)=-(3/x^5)+2x^5

 

Jeg skal finde differentilkvotienten, altså f'(x)

jeg ved godt at 2x^5 differentieret er 10x^4

Jeg ved dog ikke hvordan man differentierer -(3/x^5)

Er der nogen der vil være rare og forklare hvordan man løser det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af nielsenHTX

-3/x5=-3x -5  og så kan du bruge den samme regel som ved den anden


Svar #2
11. oktober 2012 af interweb (Slettet)

Når okay, fordi 1/x = x^-1

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.