Matematik

Differentialeregning

11. oktober 2012 af interweb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgaver som jeg er lidt usikker på. Det ville være Cool hvis nogen kunne hjælpe :)

 

f(x)=(2x^6+1)/(x^3+1)

jeg har fået f'(x)=(6x^8+12x^5+3x^2)/(x^6+2x^3+1)

Nogen der kan bekræfte det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af nielsenHTX

det er ikke korrekt :(

lad os kalde tælleren i f(x) for h(x) og nævneren for g(x) der gælder så at

f '(x)=[h '(x)*g(x) - h(x)* g '(x) ] / (g(x))2  indsæt selv h(x) og g(x)


Svar #2
11. oktober 2012 af interweb (Slettet)

det er også det jeg har gjort:

(12*x^5*(x^3+1)-((2*x^6+1)*3)*x^2)/(x^3+1) = (12*x^8+12*x^5-6*x^8+3*x^2)/(x^6+2*x^3+1)

 

hvor er det gået galt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 kan ikke se om det bare er en skrive fejl, men

f '(x)=[12x5 *(x3+1) - (2x6 +1)*3x2] / (x3+1)2  gang den så ud, det er der den går galt.

det bliver -3*x^2 ikke plus, det er der fejlen er.

 


Svar #4
11. oktober 2012 af interweb (Slettet)

ah ja, har ganget det igennem. Tak skal du have. Nu kan jeg også se det :)


Skriv et svar til: Differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.