Fysik

Isolere variabel

11. oktober 2012 af fr0000de (Slettet) - Niveau: C-niveau


R=L*a/A

Løs ligning så henholdsvis a, α og l isoleres. Vis detaljeret hvordan i hvert tilfælde.
(a=alfa)  (A=A)


Svar #1
11. oktober 2012 af fr0000de (Slettet)

Nogle der kan hjælpe:)?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2012 af littlejimmy (Slettet)

Hvis jeg ikke tager meget fejl, så kan det gøres således:

Du ganger med A, således der står:

R * A = L * a

Derefter dividerer du med med L, a eller R, og på denne måde isolerer:

(R * A) / a = L


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

R = L*a/A

isolering af L: gange med A og dividere med a på begge sider af lighedstegnet:   L = R*A/a

isolering af a: gange med A og dividere med L på begge sdier:  a = R*a/L

isolering af A: gange med A og dividere med R på begge sider:   A = L*a/R


Skriv et svar til: Isolere variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.