Matematik

Trekant

12. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber, at der er en der kan være mig behjælpelig med denne opgave:

 

Trekant ABC har vinkelspidserne A(-2,1) B(3,5), C(9,1)

Bestem en ligning for hver af trekantens højder

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2012 af mathon

hældningstal for siden
                                       a er -(2/3)

                                       b er 0

                                       c er (4/5)

 

     ligning for
                                 ha:  y - 1 = (3/2)•(x - (-2))

                                 hb:  x = 3

                                 hc:  y - 1 = -(5/4)•(x-9)

 

   da produktet af ikke lodrette ortogonale linjestykkers hældningstal er -1
                          


Svar #2
12. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Endnu en gang, tusind tak!


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.