Matematik

Andengradsligning - Hjælp!

14. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne andengradsligning, som driller mig lidt
3x^2+12x+1=0
a = 3
b = 12
c = 1
d = b^2-4*a*c
d = 12^2-4*3*1 = 132
d = 132
- Vil lige høre, om det er rigtigt? For synes det ser lidt underligt ud..

Håber på hjælp :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af mathon

        er OK


Svar #2
14. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Så jeg har altså gjort det rigtigt indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2012 af mathon

                    

                                 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2012 af mathon

og dernæst

                               -12 ± √(132)     -12 ± 2√(33)           -6 ± √(33)
                        x =   ---------------  =   -----------------  =    -------------
                                      2·3                     2·3                         3


Svar #5
15. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener mathon.

Har disse formler jeg skal bruge:
d= 132
d>0 dvs. der er 2 løsninger
x = -b+√d/2a
x = -b-√d/2a
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2012 af katkim

Så bruger du de to formler du har skrevet til at finde x1 og x2


Skriv et svar til: Andengradsligning - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.