Matematik

Hjæææææææælp mig !

14. oktober 2012 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nørre Skole bruger 1.000 pakker A4 papir til printere og kopimaskiner om året.
Der er mængderabat, så prisen er 16 kr. ekskl. moms for en pakke.
Momsen er 25 procent.
-Beregn momsen i kroner for en pakke papir.
-Beregn den samlede pris for en pakke inkl. moms.
-Hvor mange procent udgør momsen af den samlede pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af SuneChr

p = pris uden MOMS

P = pris med MOMS

Så vi har

P = p + 25%·p = p + 1/4 p = 5/4 p

og dermed

p = 4/5 P = 80% af P


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Et beløb er enten med moms eller uden moms.

 

Et beløb uden moms

4 x 25% = 100%

OOOOO|OOOOO|OOOOO|OOOOO

momsen  er 25% af beløbet uden moms

OOOOO

 

Samme beløb med moms:

5 x 20% = 100%

OOOOO|OOOOO|OOOOO|OOOOO|OOOOO

momsen er 20% af det samlede beløb.

 

Momsen udgør altså det samme i kr, men ikke i procent.

 

Så har du al den hjælp du skal bruge, nu mangler du bare at bruge hovedet.


Svar #3
14. oktober 2012 af Sahra123 (Slettet)

Tak for hjælpen!:-D


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2012 af mathon

generelt

                   pris eksklusive moms            moms           pris inklusive moms

                               100                                25                        125

                                 1                                0,25                       1,25


                                80                                 20                         100

                               0,80                              0,20                         1

 

 


Skriv et svar til: Hjæææææææælp mig !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.