Kemi

Termodynamik - HJÆLP!

14. oktober 2012 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Termodynamiske data for omdannelsen af glucose til fructose ved reaktion ses herunder:

ΔHθ = 2,78 KJ/mol

ΔSθ = 7,30 J/(mol·K)

Beregn ΔGθ for reaktion ved 60 οC.

Jeg sagde at hvis temperaturen er forskellige fra 298 K, benyttes formlen:

ΔGθ = ΔHθ - T · ΔSθ

dvs.

298 K + 60 οC = 358 K

Nu kan jeg anvende denne ligning til at finde gibbsenergien ved denne temperatur:

(2,78 · 103 J/mol) - 358 K · 7,30 J/(mol·K) = 166,6 J/mol

Er det rigtig det jeg gjorde indtil videre? Og hvordan kan jeg kommentere resultatet

På forhånd tak

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2012 af vejgeh (Slettet)

Ser rigtigt nok ud, bortset fra den simple udregning, hvor du finder temperaturen i kelvin. Hvad er det absolutte nulpunkt i celsius?
Der er vel ikke så meget at sige, når du skal kommentere. Menes der ikke mest bare, om reaktionen er spontan/ikke spontan?


Svar #2
15. oktober 2012 af Mimi933 (Slettet)

Hedder det så:

273,15 + 60 οC er 333.15 K ? :)

Jo, skal jeg bare sige at reaktionen er endoterm, fordi den optager energi fra omgivelserne og den vil kun kunne forløbe, så længe ΔG er negativ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2012 af vejgeh (Slettet)

Bingo til begge dele :)


Svar #4
15. oktober 2012 af Mimi933 (Slettet)

Det lyder godt, mange tak :D


Skriv et svar til: Termodynamik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.